"Talk about a dream; try to make it real. You wake up in the night with a fear so real. You spend your life waiting for a moment that just dont come. Well don't waste your time waiting..." B.S. (Badlands)

dimarts, 7 de juliol del 2009

Boston, una ciutat de patriotes

Escena d'una visita guiada per Boston

Iniciar un viatge pels Estats Units d'Amèrica (EUA) a Boston té un sentit històric. Va ser en aquesta ciutat on es van gestar els fonaments de la pàtria nord-americana. Aquí és on els colonitzadors britànics van mostrar els primers senyals d'insurgència. A Boston es van rebel.lar contra un imperi que els quedava lluny i que els xuclava la sang a base d'impostos. En aquesta ciutat de la Nova Anglaterra es van escriure les primeres línies del camí cap a la Independència.

En memòria de Samuel Adams, signant de la Declaració d'Independència
Tot això és pot seguir molt fàcilment seguint la línia que hi ha traçada al terra, coneguda com a "Freedom Trial" o camí de la llibertat. Són vuit quilòmetres de recorregut pels punts clau de la ciutat relacionats amb la revolució que va alliberar aquells colonitzadors dels seus lligams polítics, administratius i nacionals amb l'Imperi Britànic. Per arribar-hi es va haver de vessar molta sang, un fet que ens recorda la "Boston's Massacre" del 1770. Una matança perpetrada pels soldats britànics que van reprimir sense miraments el llençament de mercaderies al mar per part dels rebels.

A Boston hi van associats noms de patriotes de primer ordre com Samuel Adams, Paul Revere o John Hancock.

També presumeixen d'haver tingut el primer ferrocarril i la primera escola pública de la història dels Estats Units, la Public Latin School (1635), la qual encara es conserva i que anys més tard donaria pas a la prestigiosa universitat de Harvard, actualment situada a Cambridge, a l'altra banda del riu.

3 comentaris:

  1. Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeep! Una abraçada ben forta des de L'Aquila. Ja veus, estic fent el G8. Em fas molta enveja. Bé, ara n tinc gaire temps per parlar. Només volia desitjar-te molta sort en aquesta aventura.

    ResponElimina
  2. Genial!!! a sobre, i de forma gratuïta rebem classes d´història! a final de juliol tots serem llicenciats!!!! Gràcies!!
    EMAPE

    ResponElimina
  3. molt interessant! m'estic posant al dia perquè m'he perdut els 3 ultims capitols...Fas venir ganes de descobrir més sobre la història de la Independència! kiss

    ResponElimina